Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme 1 lžičkou hladké mouky a necháme vzejít kvásek. K osolené polohrubé mouce přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, muškátový oříšek, badyán, žloutek, vlahé rozehřáté máslo a vykynutý kvásek. Vše dobře zpracujeme vařečkou. Když se těsto nelepí ke stěnám mísy, vyklopíme je na pomoučený vál a rukama dobře prohněteme, až je hladké a lesklé. Poté do něj zapracujeme rozinky a nakrájené mandle. Utvoříme bochánek, vložíme jej do mísy, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
8. srpna 2016
Těsto na vánočky a mazance
3 hrnky polohrubé mouky, 1 lžička hladké mouky, 5 lžic pískového cukru, 1/3 kostky másla, ¾ kostky droždí, ¾ hrnku mléka, 1 žloutek, sůl, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžička nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, ½ hvězdičky tlučeného badyánu, 3 lžíce dobře omytých a okapaných rozinek, 2 lžíce oloupaných mandlí, hladká mouka na posypání válu
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme 1 lžičkou hladké mouky a necháme vzejít kvásek. K osolené polohrubé mouce přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, muškátový oříšek, badyán, žloutek, vlahé rozehřáté máslo a vykynutý kvásek. Vše dobře zpracujeme vařečkou. Když se těsto nelepí ke stěnám mísy, vyklopíme je na pomoučený vál a rukama dobře prohněteme, až je hladké a lesklé. Poté do něj zapracujeme rozinky a nakrájené mandle. Utvoříme bochánek, vložíme jej do mísy, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme 1 lžičkou hladké mouky a necháme vzejít kvásek. K osolené polohrubé mouce přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, muškátový oříšek, badyán, žloutek, vlahé rozehřáté máslo a vykynutý kvásek. Vše dobře zpracujeme vařečkou. Když se těsto nelepí ke stěnám mísy, vyklopíme je na pomoučený vál a rukama dobře prohněteme, až je hladké a lesklé. Poté do něj zapracujeme rozinky a nakrájené mandle. Utvoříme bochánek, vložíme jej do mísy, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat