1. srpna 2016

Tradiční houbovec

Pro 4 osoby si připravíme – 60 g sušených tmavších hub., 60 g trhaných krupek., cibuli., 60 g sádla., 6 rohlíků., 2,5 dl mléka., ½ lžičky majoránky., 3 stroužky česneku., mletý pepř., sůl., 2 vejce., lžíci sádla na vymaštění
Houby namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak je uvaříme, přecedíme a usekáme. Trhané krupky spaříme horkou vodou vložíme do hrnku, zalijeme vodou, aby byly potopené, a při mírné teplotě uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme houby a podusíme. Rohlíky nakrájíme, přelijeme mlékem a vlhké rozmícháme na kaši. Přidáme uvařené krupky, houby s cibulkou, majoránku, utřený česnek, mletý pepř, sůl, rozšlehané vejce a vmícháme řidší těsto. Hmotu rozložíme do zapékací misky vymaštěné sádlem, dáme do trouby vyhřáté na 185° C a upečeme dozlatova. Houbovec rozkrájíme na úhledné porce a podáváme jako tradiční štědrovečerní předkrm.
Doba přípravy přibližně 60 minut., porce asi 2030 kJ / 485 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat