19. srpna 2016

Třešňové florentinky

Na 40 kousků si připravíme: 70 g koktejlových třešní., 100 ml smetany., 50 g medu., 2 lžíce cukru., 2 lžíce hladké mouky., 200 g mandlových hoblinek., 250 g čokoládové polevy., pečicí papír
Koktejlové třešně nakrájíme na plátky. V kastrůlku smícháme smetanu ke šlehání, med cukr a prosátou mouku. Krátce povaříme a odstavíme. Do hmoty opatrně vmícháme třešně a mandlové hoblinky. Necháme v chladu odležet. Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Lžící na ně uděláme zhruba 40 mandlových pusinek. V předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) pečeme asi 20 minut dozlatova. Čokoládovou polevu rozlámeme a ve vodní lázni rozpustíme.Florentinky spodní stranou namočíme do polevy a na kuchyňské mřížce necháme uschnout.
Doba přípravy asi 1 hodina., kousek asi 330 kJ / 80 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat