11. srpna 2016

Tvarohové polštářky

250 g polohrubé mouky., lžička kypřicího prášku do pečiva., špetka soli., 250 g měkkého tvarohu bez tuku., 3 lžíce oleje., trocha oleje na potření těsta, tuk na vymazání plechu, moučkový a vanilinový cukr na obalení
Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a osolíme. Přidáme k ní měkký tvaroh a olej, připravíme vláčné těsto. Necháme je v chladnu nejméně hodinu odpočinout a během této doby třikrát na vále trochu rozválíme. Plát potřeme olejem, složíme do obálky a uložíme opět do chladna. Z odpočinutého těsta vyválíme plát silný 4 mm a rádýlkem nebo ostrým nožem pokrájíme na malé čtverečky. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a v hodně vyhřáté troubě upečeme. Ještě horké polštářky obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat