11. srpna 2016

Jogurťáčky-recept

210 g hladké mouky., ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva., 120 g rostlinného tuku., 70 g moučkového cukru., 2 – 3 lžíce nízkotučného bílého jogurtu., citronová šťáva podle chuti., tuk na vymazání plechu., moučkový cukr nebo bílá poleva na ozdobení
Náplň: 3 lžíce rostlinného tuku., 2 lžíce moučkového cukru., balíček vanilinového cukru., 1 – 2 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
Z prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, změklého tuku, moučkového cukru, bílého jogurtu a citronové šťávy vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout. Poté z těsta vyválíme asi 3 mm silný plát a tvořítkem nebo skleničku z něj vykrajujeme menší kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a v předehřáté troubě zvolna upečeme dorůžova. Vychladlá kolečka vždy dvě spojíme náplní, pocukrujeme nebo ozdobíme polevou a necháme v chladu ztuhnout. 
Příprava náplně: změklý tuk utřeme s cukrem do pěny a po malých částech postupně zašleháme bílý jogurt.

Žádné komentáře:

Okomentovat