Asi 50 rohlíčků – 150 g hladké mouky., 100 g tuku Hera., 50 g mletých jader vlašských ořechů., 20 g moučkového cukru., žloutek., hladká mouka na posypání válu., pečicí papír., moučkový a vanilkový cukr na obalování.,
Z hladké mouky, změklého tuku, mletých vlašských ořechů, cukru a žloutku vypracujeme vláčné těsto, které dáme zhruba na 30 minut odpočinout do chladničky. Na pomoučeném vále z těsta uděláme po částech váleček o průměru přibližně cm, který rozkrájíme na pěticentimetrové kousky. Z nich pak prsty vytvarujeme stejnoměrné rohlíčky, které přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Plech s rohlíčky vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a upečme je dorůžova. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.
Příprava asi 50 minut., chlazení asi 30 minut., kousek asi 40 kcal., g bílkovin., 2 g tuků., 5 g sacharidů.
Tip – rohlíčky jsou velmi křehké, a proto, aby se v krabici nebo dóze, v níž je budeme skladovat, nepolámaly, proložíme každou vrstvu pergamenovým papírem nebo papírem na pečení.
Žádné komentáře:
Okomentovat