19. srpna 2016

Vánoční tvarohová štola

Třené těsto: 370 g hladké mouky., 150 g tuku (rozpuštěné máslo)., 125 g cukru krupice., 1,5 sáčku kypřicího prášku do pečiva., 250 g měkkého tvarohu., 2 vejce., vanilkový cukr., rozinky., oříšky., kandované ovoce (množství dle uvážení).,
Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a prosijeme do mísy. Přidáme cukr, vanilínový cukr, rozpuštěný tuk, vejce a tvaroh. Přísady dobře propracujeme ručním elektrickým šlehačem. Těsto následně přendáme na pomoučený vál, přidáme rozinky, oříšky, kandované ovoce a ručně propracujeme v hladké těsto. Nyní vytvarujeme štolu. Na pomoučeném vále vyválíme obdélníkovou placku asi 3 cm silnou. Delší okraje složíme proti sobě tak, aby se ve středu dotýkaly. Poté přehneme podélnou stranou ještě na polovinu. Štolu položíme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péci. Po upečení ihned potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
Elektrická trouba cca 180° C (předehřátá)., horkovzdušná trouba cca 160° C (předehřátá)., plynová trouba cca stupeň 2 až 3 (předehřátá)., doba pečení 30 až 35 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat