10. srpna 2016

Vejce s čepičkou

Na 10 kousků: 10 vajec, 100 g mrkve, 20 g petrželové natě, lžičku hořčice, 5 hřebíčků
Vejce vložíme do studené vody, uvedeme do varu a uvaříme natvrdo. Po vyjmutí z vroucí vody je ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a oloupeme. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Petrželovou nať dobře propereme, necháme okapat a najemno rozsekáme. Uvařené a oloupené vejce osušíme, špičku potřeme hořčici a obalíme střídavě strouhanou mrkví a petrželkou.
Příprava 20 minut, 1 kousek 90 kcal
Tip: Do mrkvových vajíček můžeme zapíchnout hřebíček jako ozdobné ukončení čepičky. Chceme-li, můžeme na nich pro děti naznačit i obličeje


Žádné komentáře:

Okomentovat