11. srpna 2016

Velikonoční bochánek

1 kg polohrubé mouky, 200 g hery, 200 g cukru, 2 žloutky, sůl, 90 g droždí, ¼ l mléka, citronová kůra, vanilkový cukr, 50 g krájených mandlí, 50 g rozinek, vejce na potření bochánku
Do mouky uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek s pak přidáme rozpuštěnou vlažnou heru a ostatní přísady. Těsto řádně propracujeme, přikryjeme je utěrkou a necháme je kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z kterých na pomoučeném vále utvoříme 2 bochánky. Necháme je ještě chvilku kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Ve středně teplé troubě pečeme hodinu. 


Žádné komentáře:

Okomentovat