Do mouky uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek s pak přidáme rozpuštěnou vlažnou heru a ostatní přísady. Těsto řádně propracujeme, přikryjeme je utěrkou a necháme je kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z kterých na pomoučeném vále utvoříme 2 bochánky. Necháme je ještě chvilku kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Ve středně teplé troubě pečeme hodinu.
Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
11. srpna 2016
Velikonoční bochánek
1 kg polohrubé mouky, 200 g hery, 200 g cukru, 2 žloutky, sůl, 90 g droždí, ¼ l mléka, citronová kůra, vanilkový cukr, 50 g krájených mandlí, 50 g rozinek, vejce na potření bochánku
Do mouky uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek s pak přidáme rozpuštěnou vlažnou heru a ostatní přísady. Těsto řádně propracujeme, přikryjeme je utěrkou a necháme je kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z kterých na pomoučeném vále utvoříme 2 bochánky. Necháme je ještě chvilku kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Ve středně teplé troubě pečeme hodinu.
Do mouky uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a přilijeme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek s pak přidáme rozpuštěnou vlažnou heru a ostatní přísady. Těsto řádně propracujeme, přikryjeme je utěrkou a necháme je kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z kterých na pomoučeném vále utvoříme 2 bochánky. Necháme je ještě chvilku kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Ve středně teplé troubě pečeme hodinu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat