10. srpna 2016

Velikonoční perníčky

50 g tuku., 560 g hladké mouky., 300 g moučkového cukru., 3 lžíce medu., lžíce kakaa., lžíce rumu., lžíce jedlé sody., lžíce perníkového koření., 3 vejce.,
Bílková glazúra – bílek., 150 g moučkového cukru., lžíce octa.,
všechny suroviny smícháme na tuhé těsto. Řádně vypracujeme a necháme 2 dny v chladu odležet. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrajujeme různé tvary perníčků. V elektrické troubě pečeme při 180° C 15 minut.
Perníčky dozdobíme bílkovou galzurou, kterou připravíme z bílků, cukru a lžíce octa smícháním v hladkou hmotu. Papírovým sáčkem stříkáme různé ornamenty.


Žádné komentáře:

Okomentovat