12. srpna 2016

Výborné perníkové hromádky

3 vejce., 4 lžíce medu., lžíce másla nebo rostlinného tuku., lžíce citronové šťávy., 50 g oloupaných mandlí., 50 g lískových oříšku., 100 g polohrubé mouky., ½ lžičky mletého perníkového koření., tuk na vymazání a mouka na vysypání alobalu alebo papíru na pečení.,
Na ozdobení – čokoládová poleva a kandované ovoce.,
Vejce, med, tuk a citronovou šťávu dobře našleháme, přidáme nahrubo opražené podrcené mandle a oříšky (dáme je do mikrotenového sáčku a tlčikom na mäso podrtíme), prosátou mouku a koření. Dobře promíchanou hmotu klademe lžičkou na tukem vymazaný a moukou vysypaný alobal položený na plechu a upečme dorůžovaa. Vychladlé hromádky přelijeme polevou a ozsobíme kandovaným ovocem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat