11. července 2016

Arašídové dortíčky

200 g hl. mouky, 70 g moučk. cukru, 150 g tuku (Hera), 2 lžíce škrobové moučky (Solamyl), 1 žloutek, bílek na potření, hrubě posekané arašídy-nesolené!
Mouku prosijeme se škrob. moučkou, přidáme tuk, cukr a žloutek. Vypracujeme těsto, vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme stejně velké tvary-nejlépe kostičky. Klademe je na pečící papír. Pečivo potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme hrubě nasekanými arašídy. Upečeme do růžova při 200 C, vychladlé pečivo slepujeme arašídovým krémem
Arašídový krém : utřeme 100 g másla s 50 g moučk. cukru do peny. Vmícháme 100 g umletých arašídů

Žádné komentáře:

Okomentovat