15. července 2016

Bochánky-cukrovi na Vanoce

Na 35 kousků si připravíme – 75 g másla nebo rostlinného tuku., 100 g hnědého cukru., vejce., lžíci smetany ke šlehání., 200 g polohrubé mouky., 150 g obilných čokoládových kuliček
Máslo nebo rostlinný tuk rozpustíme a dáme do mísy. Vejce rozkvedláme se smetanou. Utřeme je s tukem a cukrem. Potom je směsi vmícháme mouku a nakonec obilné čokoládové kuličky. Z těsta uděláme na plechu vyloženém pečicím papírem lžičkou malé kopečky. Pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) asi 12 minut. Necháme vychladnout. Před podáváním příp. pocukrujeme.
Doba přípravy 45 minut., kousek asi 290 kJ / 70 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat