15. července 2016

Nugátové knoflíky

Na 80 kousků si připravíme – 100 g měkkého másla., 400 g nugátového krému., vejce., balíček vanilkového cukru., ½ lžičky pomerančové tresti., 300 g hladké mouky., ½ lžičky prášku do pečiva., mouku na vál., cukrové perličky na ozdobení
Máslo a 200 g nugátu vyšleháme do pěny. Přidáme vejce, vanilkový cukr a pomerančovou tresť. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a uhněteme těsto. Přikryjeme je a dáme si na tři hodiny na chladné místo. Na pomoučeném vále uděláme z těsta váleček (o průměru 2 cm) a rozkrájíme jej na ½ cm silné řezy. Poklademe jimi plech vyložený pečicím papírem a pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) asi 12 minut. Necháme vychladnout. Zbylý nugát rozpustíme v horké vodní lázni. Placičky namáčíme vrchní strnou do polevy a necháme trochu ztuhnout. Ozdobíme cukrovou perličkou, kterou mírně přitiskneme a „knoflík“ necháme zcela ztuhnout.
Doba přípravy asi ½ hodiny., kousek přibližně 210 kJ / 50 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat