14. července 2016

Bonbóny na stromeček

120 g másla, rum, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka, 3 lžíce medu, 3 ks vanilkového cukru, 3 lžíce instantní kávy Tchibo Family, 300 g cukru moučky
Cukr, máslo, mléko, černou kávu Tchibo Family, kakao, med a vanilkový cukr dáme do nádoby, smícháme, postavíme na oheň, a když začne směs vřít, povaříme za stálého míchání přesně 15 minut. Potom přidáme několik kapek rumu a ještě chvíli mícháme. Bavlněnou utěrku namočíme, vyždímáme, prostřeme a vyklopíme na ni uvařenou směs. Zformujeme ji do stejnoměrně silné vrstvy a asi po 10 minutách pokrájíme. Sušíme na porcelánových talířích, balíme do ozdobného papíru. Doba přípravy: 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat