15. července 2016

Jablkové mňamky s mandlemi

Na 40 kousků si připravíme – 280 g krystalového cukru., 280 g jablek., 100 g mandlí., nastrouhanou kůru z ½ citronu., vanilkový cukr
Mandle spaříme ve vroucí vodě (můžeme je nechat i krátce povařit) a scedíme. Necháme je vychladnout, oloupeme a nasekáme nebo nastrouháme nahrubo. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu rozkrájíme na drobné kousky. Posypeme krystalovým cukrem (přibližně 200 g) a dusíme tak dlouho, až vznikne hustá kaše, do které zamícháme nastrouhanou citronovou kůru, nasekané mandle a vanilkový cukr. Směs necháme zchladnout. Z hmoty tvoříme různé tvary (rohlíčky, dolárky, tyčinky apod.) , které obalujeme ve zbylém krystalovém cukru. Rozložíme je na čistý svačinový papír a na teplém suchém místě (např. na skříni) usušíme.
Doby přípravy asi 1 ½ hodiny (bez sušení)., kousek zhruba 220 kJ / 50 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat