15. července 2016

Řezy dvou barev

Na 16 kousků si připravíme – balení (500 g směsi na perník)., 200 ml mléka., 2 vejce., 8 lžic oleje., 40 – 50 g čokoládové polevy., 75 g moučkového cukru., 1 – 2 lžíce citronové šťávy., 8 mandlí., 8 pistáciových oříšků., 8 želé třešniček., tuk na plech
Perníkovou směs, mléko, olej a vejce vyšleháme elektrickým šlehačem na hladké těsto (nebo postupujeme podle návodu na obalu). Těsto vylijeme na vymazaný plech v předehřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázní. Moučkový cukr vymícháme s citronovou šťávou. Mandle, pistácie a želé třešničky rozpůlíme. Polovinu perníku potřeme čokoládovou a druhou polovinu citronovou polevou. Necháme trochu zaschnout. Rozkrájíme na kosočtverce a ozdobíme mandlemi, pistáciovými oříšky a želé třešničkami.
Doba přípravy zhruba hodina., kousek přibližně 710 kJ / 170 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat