14. července 2016

Křehké cukroví s vláčnou náplní

Asi 15 kousků – 50 g cukru., 125 g polohrubé mouky., ½ lžičky kypřicího prášku., 2 špetky soli., 50 g másla., 2 vejce
Náplň a poleva – 125 g sušených fíků., 30 g sekaných mandlí., 3 lžíce pomerančové zavařeniny., 2 lžíce rozinek., 25 g hořké čokolády., lžíce rumu., ¼ lžičky mleté skořice., 70 g moučkového cukru
Z cukru, mouky, kypřicího prášku, soli, másla a vejce vypracujeme těsto. Utvoříme 3 válečky o délce 25 cm a dáme na 30 minut chladit. Troubu předehřejeme na 180° C. Rozmixujeme fíky, mandle, zavařeninu, rozinky, čokoládu, rum a skořici. Ze hmoty vyválíme tři 25 cm dlouhé válečky. Vychlazené těstové válečky stiskneme na šíři 4 cm. Potřeme je vejcem rozšlehaným se špetkou soli, přiložíme válečky s náplní a obalíme je těstem. Nakrájíme na 5 cm silné plátky. Na protilehlých okrajích do nich uděláme 2 cm zářez. Přeneseme na plech, zářezy rozevřeme, aby vznikl tvar písmene X. Pečeme asi 15 minut. Utřeme s vodu moučkový cukr a polevou potřeme cukroví.
Příprava asi 45 minut., chlazení asi 30 minut., pečení si 15 minut., kousek si 150 kcal., 2 g bílkovin., 5 g tuků., 24 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat