14. července 2016

Perníčky, které nepotřebují uležet

Asi 50 – 60 kousků – 500 g hladké mouky., 190 g cukru., 125 g medu., 3 vejce., lžička jedlé sody., 1 – 1 ½ lžičky skořice., 4 – 5 tlučených hřebíčků., 1 – 2 vejce na potření
Na vál prosijeme mouku, promícháme se sodou, cukrem, skořicí a hřebíčkem. Vyhloubíme důlek, nalijeme med, vklepneme vejce, nakrájíme na kousky máslo a rukama vypracujeme hladké vláčné těsto. Troubu předehřejeme na 150° C. Z těsta vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Perníčky v dostatečném odstupu narovnáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na prostřední příčce trouby asi 15 minut.
Příprava cca 40 minut., chlazení cca 2 hodiny., pečení cca 30 minut. Kousek asi 70 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat