3 bílky., 210 g moučkového cukru
Krém – 125 g másla., 200 g proséteho moučkového cukru., 1 velký žloutek., 1 lžička vanilkového pudinkového prášku., 4 lžíce vroucí vody., lžička kakaa., lžička jemně mleté kávy., šlehačka na zdobení
Bílky ušleháme na tuhý sníh a za stálého šlehání přidáváme po lžicích polovinu cukru. Druhou polovinu do hotového sněhu len lehce vmícháme. Hmotu vložíme do sáčku a na vymaštěný plech stříkáme malé dortíčky. Pečeme velmi pomalu v mírné troubě. Krémem plníme až před podáváním, aby nezvlhly, slepíme dvě k sobě a můžeme zdobit šlehačkou.
Příprava krému – Máslo utřeme s cukrem a žloutkem, pak postupně vmícháme po lžicích vařící vodu a stále dobrě šleháme. Nakonec vmícháme kakao s jemně namletou kávou.
Žádné komentáře:
Okomentovat