14. července 2016

Mandlovo oříškové hrudky

Na 60 kousků si připravíme – 100 g smetanové mokka čokolády., 100 g hořké čokoládové polevy., 60 g nesolených pistáciových jader., 100 g mandlí nakrájených na proužky., 150 g sekaných lískových oříšků., pergamenový papír., olej
Čokoládu a polevu nahrubo nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Přidáme pistácie, mandle a lískové oříšky., z hmoty pomocí dvou čajových lžiček vytvoříme hrudky a dáme je na pergamenový papír potřený olejem. Necháme usušit. Suché hrudky opatrně uvolníme z papíru, uložíme do dózy a uskladníme na chladném místě.
Doba přípravy asi 20 minut (bez doby čekání)., kousek přibližně 210 kJ / 50 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat