14. července 2016

Andělská očka

Na 40 kousků si připravíme – 150 g hladké mouky., 40 g mletých lískových oříšků., 50 g cukru., balíček vanilkového cukru., 100 g másla., žlutek., ½ lžičky kakaa., 30 g rybízového želé., 30 g meruňkového želé.., moučkový cukr., na posypání
Nejprve smícháme prosátou mouku s oříšky, cukrem a vanilkovým cukrem. Potom přidáme změklé máslo a žloutek a vypracujeme hladké těsto. Nakonec do jedné poloviny těsta vmícháme kakao. Přikryjeme a na hodinu uložíme do chladu. Z tmavého i světlého těsta vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme. Poklademe jimi plech vyložený pečicím papírem a do každé kuličky uděláme důlek. Pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) 15 minut. Mezitím ohřejeme každé želé zvlášť. Do důlků upečených, a ještě teplých oček lžičkou dáme želé. Necháme ho zcela zaschnout. Moučkový cukr prosijeme a před podáváním jím očka důkladně posypeme.
Doba přípravy asi 50 minut (bez doby čekání)., kousek přibližně 210 kJ 50 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat