14. července 2016

Skořicové hvězdy

na 50 kousků si připravíme – 500 g neloupaných mandlí., 3 bílky 250 g moučkového cukru., balíček vanilkového cukru., 3 lžičky mleté skořice., ½ lahvičky mandlové tresti
Nejprve najemno umeleme mandle. Pak dotuha vyšleháme bílky, přičemž postupně přidáváme moučkový cukr, 5 lžic sněhu odložíme stanou. Ke zbylému přimícháme mandle, vanilkový cukr, skořici a mandlovou tresť. Těsto opatrně vyválíme mezi dvěma průhlednými fóliemi a pomoučenou formičkou vykrájíme hvězdičky. Plech vyložíme pečicím papírem a dáme na něj hvězdy. Potom je potřeme zbylým sněhem a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporá 150° C., plyn stupeň 1) přibližně 20 minut.
Doba přípravy zhruba 50 minut., kousek přibližně 330 kJ / 80 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat