14. července 2016

Marcipánové cukroví

Na 65 kousků si připravíme – 500 g marcipánové hmoty., 350 g moučkového cukru., 2 lžíce třešňové pálenky., 2 lžíce mokka likéru., lžičku rozpustné kávy, kakao a moučkový cukr na obalení., bílek., želé třešničky na ozdobení., průhlednou fólii
Marcipán dobře prohněteme s moučkovým cukrem. Do poloviny přidáme třešňovou pálenku a do druhé kávu a mokka likér. Z kávového marcipánu vytvoříme kuličky a obalíme je v kakau a moučkovém cukru. Zbylý marcipán vyválíme mezi dvěma fóliemi a vykrájíme z něj srdíčka, kytičky a další tvary. Poklademe jimi plech vložený pečicím papírem, potřeme bílkem a ozdobíme třešničkami. Pečivo necháme vysušit přes noc. Potom krátce zapečeme v horké troubě (elektrický sporák 225° C., plyn stupeň 4) dozlatova.
Doba přípravy asi 1 ¼ hodiny., kousek přibližně 210 kJ / 50 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat