15. července 2016

Vetrniky s pomerančem

Na 8 kousků: 25 g másla, špetku soli, 75 g polohrubé mouky, 2 vejce, lžičku prášku do pečiva, 200 g loupaných pomerančů,100 ml smetany, sáček ztužovače šlehačky, 15 g dia sladidla, 250 g netučného tvarohu, pečící papír
Tuk a sůl povaříme v 1/8 l vody. Přidáme mouku a mícháme, až se těsto odlepí ode dna jako knedlík. Sejmeme z plotny, postupně přimícháme vejce a prášek do pečiva. Hotové těsto vložíme do stříkacího sáčku s hvězdicovou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a nastříkáme na něj 8 růžiček. V předehřáté troubě pečeme 25-30 minut. Pak je vyjmeme a podélně rozřízneme. Oloupané pomeranče nakrájíme na kousky, vytékající šťávu si zachytíme. Ze smetany, ztužovače šlehačky a lžičky dia sladidla ušleháme tuhou hmotu. Přidáme pomerančovou šťávu a tvaroh. Krémem naplníme stříkací sáček s hvězdicovou trubičkou a nastříkáme na spodní díl větrníků. Pak je poklademe kousky pomeranče a přiklopíme vchní část. Větrníky posypeme zbytkem dia sladidla.
Příprava 1 hodina, 1 porce 170 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat