15. července 2016

Ořechové kroužky

280 g polohrubé mouky., 50 g pískového cukru., 10 g droždí., 1/8 l mléka., žlutek., 80 g másla., sůl., 100 g ořechů., tuk na vymazání plechu., rum., voda., moučkový cukr na pospání
K prosáté mouce přidáme cukr, rozdrobené droždí a zalijeme vlažným mlékem, které překryjeme malým množstvím mouky. Na teplém místě necháme vykynout. Poté přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a jemně nastrouhané ořechy. Vše důkladně vypracujeme a rozdělíme na menší dílky asi 20 – 25 g těžké. Každý dílek rukou vyválíme a vytvarujeme do kroužku. Na lehce potřený plech klademe jednotlivé kroužky a dáme na teplí místo opět vykynout. Poté dorůžova upečeme. Upečené kroužky namočíme zlehka do rumu ředěného vodou a obalíme v cukru. Dáme zpět na plech a necháme v troubě oschnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat