11. července 2016

Perníkový závin

300 g hladké mouky,250 g pískového cukru,2 lž medu,2 lž mléka,2 lž kávy,1 vejce,1 lž rumu,1 lž kakaa,1 prášek do perníku,1 vejce na potření
Náplň: 400 g švestkových povidel,150 g mletých vlašských ořechů,šlehačka
Mouku s práškem do perníku prosejeme do mísy a přidáme cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum, kakao a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na části a vyválíme pláty, které potřeme povidly, posypeme ořechy a stočíme do závinu. Položíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a pečeme na 170 stupňů asi 10 min. Pak teplotu snížíme na polovinu a pečeme ještě asi 20 min. Po upečení ozdobíme šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat