18. srpna 2016

Anýzové rohlíčky

Na 50 kousků si připravíme: 280 g hladké mouky., 50 g mletých lískových oříšků., 50 g mletých mandlí., lžičku mletého anýzu., 70 g cukru krupice., špetku soli., 2 žloutky., 200 g másla nebo hery., mouku na pomoučení válu., 2 lžičky anýzových semínek., 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru., 5 balíčku vanilkového cukru., pečicí fólii
Mouku, cukr, lískové oříšky, mletý anýz, sůl a mandle dáme do mísy, přidáme žloutky a na vločky nakrájený tuk. Vymícháme vařečkou nebo hnětačem hladké těsto, jež dáme asi na hodinu do chladu. Na pomoučeném vále potom vytvoříme z těsta několik slabých válečků, které nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Z nich uděláme rohlíčky rozložíme je na plech vyložený fólií a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° c., plyn stupeň 3) přibližně 10 minut. Nakonec smícháme anýzová semínky, moučkový a vanilkový cukr a ještě horké rohlíčky ve směsi obalíme. Každý lehce oklepneme, naskládáme je na podnos a dáme na mřížku vychladnout.
Doba přípravy asi 1 hodinu (bez doby čekání)., kousek asi 170 kJ / 35 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat