18. srpna 2016

Pistáciová srdíčka

Na 70 kousků si připravíme: 3 bílky., 125 g cukru krupice., 100 g mletých pistácií., 100 g mletých mandlí., špetku soli., 2 lžíce hladké mouky., 50 g želé z červeného rybízu., pečicí fólii., mikrotenový sáček
Z bílků se solí ušleháme tuhý sníh, do kterého po částech zašleháme cukr. Smícháme mandle, pistácie, mouku a opatrně postupně přimícháme vařečkou do sněhu. Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicí fólií nastříkáme srdíčka. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 150° C., plyn stupeň 1) přibližně 15 minut. Potom vyjmeme a dáme na mřížku vychladnout. Želé rozehřejeme při velmi mírné teplotě, sejmeme z plotýnky a za stálého míchání necháme trochu zchladnout. Naplníme jím mikrotenový sáček, kterému ustřihneme růžek a srdíčka ozdobíme. Nakonec dáme do chladu ztuhnout.
Doba přípravy asi 1 ¼ hodiny (bez doby čekání)., kousek asi 120 kJ / 30 kcal
Tip: Srdíčka můžeme mít i pestrobarevná. Připravíme si k tomu bílek a sáček želé bonbonů, které rozkrájíme na slabé plátky. Na vychladlá pečená srdíčka pak nalepíme želé rozšlehaným bílkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat