20. srpna 2016

Arašídové rohlíčky

Na 80 kousků si připravíme – 175 g másla nebo rostlinného tuku., 100 g moučkového cukru., sáček vanilkového cukru., žloutek lžíci rumu., špetku mleté skořice., 100 g nesolených arašídů., 2 lžíce kakaa., 50 g mletých mandlí., 200 g hladké mouky., lžičku prášku do pečiva., 1 – 2 lžičky oleje., 2 lžíce moučkového cukru na posypání., pečicí papír.,
Máslo nebo rostlinný tuk, moučkový cukr a vanilkový cukr, utřeme do pěny. Přidáme žloutek, rum a skořici. Zhruba polovinu arašídů najemno umeleme a smícháme s kakaem, mandlemi prosátou moukou a práškem do pečiva. Přidáme k tukové směsi a vypracujeme hladké těsto, které dáme na nejméně hodinu na chladné místo. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zbylé arašídy orestujeme dozlatova. Necháme je vychladnout. Z těsta vytvarujeme asi 80 rohlíčků a každý uprostřed ozdobíme půlkou oříšku. Rohlíčky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté roubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) zhruba 12 minut. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Doba přípravy přibližně hodina., kousek zhruba 160 kJ / 40 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat