20. srpna 2016

Pomerančová srdíčka

Na 20 kousků si připravíme – 200 g hladké mouky., 50 g mletých mandlí., špetku prášku do pečiva., 150 g másla nebo rostlinného tuku., 125 g cukru., 50 g marcipánové hmoty., vejce., mouku na vál a pečicí papír., žloutek., 100 g ořechového nugátu., 2 lžíce pomerančové šťávy., 100 g moučkového cukru., malý mikrotenový sáček.,
Z prosáté mouky, mandlí, prášku do pečiva., másla nebo rostlinného tuku, cukru, marcipánu a vejce vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a uložíme na asi 40 minut na chladné místo. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrojíme přibližně 40 srdíček (o velikosti zhruba 5,5 cm). Srdíčka rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Žloutek ušleháme s lžící vody a srdíčka jím potřeme. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn 3) zhruba 12 minut. Necháme vychladnout. Nugát rozehřejeme ve vodní lázni a potřeme jím polovinu srdíček. Slepíme se zbylými srdíčky. Pomerančovou šťávu s moučkovým cukrem utřeme dohladka. Polevou naplníme mikrotenový sáček, opatrně odstřihneme růžek a srdíčka ozdobíme. Necháme ztuhnout.
Doba přípravy přibližně 45 minut., kousek zhruba 790 kJ / 190 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat