20. srpna 2016

Skořicová kolečka

Na 50 kousků si připravíme – 175 g másla nebo rostlinného tuku., 100 g moučkového cukru., sáček vanilkového cukru., žloutek., špetku soli., mletou skořici., 175 g nesolených arašídů., 200 g hladké mouky., lžičku prášku do pečiva., 2 lžíce kakaa., mouku na vál a pečicí papír.,
Máslo nebo rostlinný tuk, moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl, žloutek a na špičku nože skořice ušleháme do pěny. 125 g arašídů najemno umeleme a smícháme s prosátou moukou, práškem do pečiva a kakaem. Po lžících zamícháme do tukové směsi. Zbylé arašídy nahrubo nasekáme. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále váleček (o průměru asi 3 cm), který obalíme v sekaných arašídech. Zakryjeme a dáme na nejméně hodinu do chladničky. Váleček nakrájíme na kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) přibližně 12 minut. Necháme vychladnout.
Doba přípravy asi 50 minut., kousek přibližně 290 kJ / 70 kcal.
Tip – na mletí arašídů můžeme docela dobře použít ruční mlýnek na kávu. Aby byly arašídy voňavější, orestujeme je krátce na oleji.

Žádné komentáře:

Okomentovat