18. srpna 2016

Datle s mandlemi

Na 30 kousků si připravíme: 30 datlí., 30 mandlí., 100 g čokolády na vaření., 50 g ztuženého tuku., pomeranč., 30 párátek
Do vařící vody vložíme všechny mandle a přibližně 10 minut je povaříme. Potom vodu slijeme, z mandlí odstraníme slupku a necháme je vychladnout. Datle opatrně ostrým nožem rozřízneme po délce a vyjmeme z nich pecky. Místo pecek vložíme do datlí spařené a oloupané mandle. Čokoládu na vaření rozlámeme na menší kousky nebo nahrubo nastrouháme, smícháme s na kousky nakrájeným ztuženým tukem a ve vodní lázni připravíme čokoládovou polevu. Datle naplněné mandlemi napíchneme na párátko a postupně je namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě. Když čokoláda dostatečně ztuhne, datle naaranžujeme: i s párátky je zapíchneme do pomeranče (můžeme použít i mandarinku nebo citron), který buď rozpůlíme, nebo na jedné straně seřízneme.
Doba přípravy asi 60 minut., kousek asi 250 kJ / 60 kcal
Tip: Víte jak docílit krásně lesklé a neporušené čokoládové polevy? Stačí vám k tomu větší síto a párátka (nebo kousky špejle). Datle napíchněte na párátka,namočte v rozpuštěné olevě, přebytečnou čokoládu nechte okapat. Potom párátka zasuňte do otvorů v sítku, položeném obráceně na tácku. Čokoláda bude perfektně vypadat a navíc si neuděláte nepořádek.


Žádné komentáře:

Okomentovat