18. srpna 2016

Dvoubarevná čokoláda vanočni

Na 50 kousků si připravíme: Na bílou čokoládu: 100 g ztuženého pokrmového tuku., 20 g strouhaného kokosu., 2 lžíce sušeného mléka., 50 g moučkového cukru
Na tmavou čokoládu: 150 g ztuženého pokrmového tuku., 100 g moučkového cukru., 50 g kakaa., lžící instantní kávy
Nejprve si připravíme bílou čokoládu. Do kastrolu dáme tuk nakrájený na kousky, přidáme strouhaný kokos, prosátý cukr a sušené mléko. Vložíme do vodní lázně a mícháme, až je hmota hladká. Na tmavou čokoládu dáme do kastrolu tuk, cukr, kakao a instantní kávu. Rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka. Kovové formičky vypláchneme studenou vodou. Na polovinu formičky nalijeme tmavou čokoládu, druhou polovinu vyplníme bílou, či popustíme uzdu vlastní fantazii. Formičky pak dáme do chladničky a druhý den čokoládu vyklopíme.
Doba přípravy asi 60 minut (bez doby čekání)., kousek asi 190 kJ / 45 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat