11. srpna 2016

Dia – Preclíky

250 g hladké mouky., 125 g tuku., 50 g sorbitu., 2 vejce., asi 80 ml mléka., ½ lžičky amonia., sezamové semínko., mák
Mouku prosijeme na vál, doprostřed dáme změklý nakrájený tuk, prosátý sorbit, dvě třetiny rozšlehaných vajec a v teplém mléce rozpuštěné a procezené amonium, s mlékem zpracujeme těsto. Necháme je v chladu půl hodiny odležet, potom je rozdělíme na 30 kousků. Rozválíme je na válečky a stočíme je do preclíků. Potřeme je zbylým rozšlehaným vejcem, posypeme semínky, urovnáme je na plech a v troubě vyhřáté na 200° C upečeme. Ihned je sesuneme na podložku a po vychladnutí uložíme v suchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat