5. srpna 2016

Dordoletky

350 g hladké mouky., 150 g moučkového cukru., 1 balíček vanilinového cukru., 200 g másla nebo rostlinného tuku., 2 žloutky., 150 g ořechových jader., smetana nebo mléko podle potřeby., tuk na vymazání plechu., likér nebo rum., máslový krém na potření., čokoládová poleva., nastrouhané ořechy na ozdobení
Z prosáté mouky, moučkového a vanilinového cukru, změklého tuku, jemně nastrouhaných nebo umletých jader ořechů, žloutků a smetany nebo mléka vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech, upečeme dorůžova a necháme vychladnout. Krémem spojujeme vždy tři kolečka, přičemž prostřední pokapeme likérem nebo rumem. Povrch ozdobíme čokoládovou polevou a nastrouhanými ořechy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat