5. srpna 2016

Hříbečky-recept na vanočni cukrovi

210 g hladké mouky., 70 g moučkového cukru., ½ balíčku vanilinového cukru., 140 g másla nebo rostlinného tuku., 2 žloutky., lžička citronové šťávy
Na vál prosijeme mouku, přidáme moučkový a vanilinový cukr, změklý tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto.
Z lineckého těsta vyválíme plát a formičkou vykrajujeme oválky. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a zvolna upečeme. Slepíme je k sobě nugetou a povrch přelijeme bílou polevou z – 150 g moučkového cukru utřeného se 2 lžícemi citronové šťávy, lžící rozehřátého másla a lžící rumu. Na ni položíme polovinu spařené rozloupnuté mandle, hlavičku dozdobíme čokoládovou polevou. Pod hříbek můžeme nasypat kokos obarvený zelenou potravinářskoou barvou.

Žádné komentáře:

Okomentovat