14. srpna 2016

Kapr po třeboňsku s jablky

Pro 4 osoby si připravíme – většího kapra., drcený kmín., sůl., hladkou mouku na obalení., rostlinný olej na smažení., 4 až 6 menších jablek., 4 lžíce brusinkového kompotu., citronovou šťávu.,
Na ozdobení – 4 dílky citronu., lžíci usekané petrželové natě nebo kadeřavé petrželky.,
Kapra očistíme, zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a osušíme. Odřízneme hlavu a ploutve a podle kostí nakrájíme na podkovy silné asi 2 cm. Jablka zbavíme jádřinců, urovnáme do zapékací misky, přilijeme asi cm vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 185° C. Když jsou jablka téměř upečená, nařízneme je a necháme chvilku dopéci. Rybí podkovy posypeme drceným kmínem, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách dozlatova. Zakapeme je citronovou šťávou a dáme rozležet do kastrolu zakrytého pokličkou. Hotové rybí podkovy poklademe dílky citronu a ozdobíme petrželkou. Podáváme je s pečenými jablky plněnými brusinkovým kompotem. Jako příloha chutnají vařené brambory maštěné máslem a sypané petrželkou.
Doba přípravy zhruba 1 ¼ hodiny., porce asi 4060 kJ / 970 kcal.


Žádné komentáře:

Okomentovat