Pro 4 osoby si připravíme – 60 g sádla., 80 g krupice., ½ celeru., sůl., malou petržel., 2 – 3 mrkve., 1/8 l mléka., žlutek., svazek celerové natě., 5 lžic osmažených hvězdiček z housky.,
Ze sádla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji ¾ litru vody, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného míchání vaříme, až je zelenina měkká. Nakonec do polévky zamícháme mléko s rozšlehaným žloutkem. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme celerovou natí a podáváme s dozlatova osmaženými houskovými hvězdičkami.
Doba přípravy zhruba 45 minut., porce asi 1265 kJ / 300 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat