18. srpna 2016

Kokosky s ananasem

Na 50 kousků si připravíme: 150 g hladké mouky., žloutek., 50 g cukru krupice., 150 g másla či hery., nastrouhanou kůru z ½ citronu mouku na pomoučení válu., pečicí fólii
Na bezé: 150 g kandovaného ananasu., špetka soli., 150 g cukru krupice.,150 g strouhaného kokosu., 3 bílky
Na zdobení: 100 g čokoládové polevy., 50 g kandovaného ananasu
Zej všech přísad uhněteme těsto, které vložíme do mikrotenového sáčku a dáme asi na hodinu na chladné místo. Pak na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 3 – 4 mm, z níž vykrájíme kolečka o průměru asi 4 cm. Dáme je na plech vyložený fólií a pečeme v mírně předehřáté troubě (elektrický sporák 175°C., plyn stupeň 2) asi 12 minut. Pak je vyjmeme a dáme vychladnout. Ananas najemno nasekáme. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a všleháme do něho cukr. Nakonec přimícháme kokos a ananas. Bezé rozdělíme na pečená kolečka, vložíme je do trouby a pečeme dalších asi 25 minut při teplotě asi 150° C. Polevu rozpustíme v horké vodní lázni a namočíme do ní horní části cukroví. Ozdobíme ananasem a necháme ztuhnout.
Doba přípravy asi 1 ½ hodiny (bez doby čekání)., kousek asi 170 kJ / 35 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat