18. srpna 2016

Kořeněné sušenky

Na 40 kousků si připravíme: 2 vejce., 100 g moučkového cukru., lžičku mleté skořice., špetku mletého muškátového květu., špetku soli., špetku prášku do pečiva., strouhanou kůru z ½ citronu., lžíci rumu., 100 g mletých mandlí., 125 g mletých lískových oříšků., 80 citronátu., 40 g oranžátu., 40 oplatek (průměr asi 5 cm)., 150 g bílé polevy., 10 kandovaných třešní
Vejce, moučkový cukr., skořici, hřebíček, rum, muškátový květ a citronovou kůru utřeme v míse do pěny. Přimícháme lískové oříšky, mandle a prášek do pečiva a nejemno nasekaný citronát a oranžát. Těsto dobře propracujeme a dáme asi na 20 minut odpočinout. Oplatky položíme na plech, na ně rozdělíme hromádky těsta tak, aby okraj zůstal volný. Pečeme v mírně předehřáté troubě (elektrický sporák 150°., plyn stupeň 1) přibližně 30 minut. Hotové sejmeme z plechu a necháme na mřížce vychladnout. Polevou rozpustíme za stálého míchání v horké vodní lázni. Tolárky v ní do poloviny namočíme a necháme na vidličce okapat. Potom každý ozdobíme kouskem kandované třešně a přeneseme do chladu, aby poleva ztuhla.
Doba přípravy asi 1 ½ hodiny (bez doby čekání)., kousek asi 190 kJ / 45 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat