18. srpna 2016

Kokosové tolary

Na 70 kousků si připravíme: 150 g strouhaného kokosu., 300 g hladké mouky., 200 g másla nebo hery., 100 g cukru krupice., žloutek., 150 g čokoládové polevy., pečicí fólii
Na pánvi bez tuku opražíme kokos do světlerůžova. Sejmeme z plotýnky a dáme vychladnout. Do mísy vložíme mouku, tuk nakrájený na vločky, cukr, žloutek a 100 g opraženého kokosu. Vařečkou či hnětačem zpracujeme přísady do hladkého těsta, které ještě rukama dobře prohněteme. Těsto dáme na prkénko, kde z něho vytvoříme válečky o průměru asi 3 centimetry. Dáme přibližně na 2 hodiny ztuhnout. Válečky rozkrájíme na plátky silné asi 5 milimetrů, rozložíme je na plech vyložený pečicí fólií a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° c., plyn stupeň 3) asi 10 až 12 minut. Pak je vyjmeme a dáme na kuchyňskou mřížku zchladnout. Mezitím rozehřejeme v horké vodní lázní polevu. Tolary jí potřeme a po asi deseti minutách je posypeme zbývajícím kokosem a dáme do chladničky ztuhnout.
Doba přípravy asi 45 minut (bez doby čekání)., kousek asi 290 kJ / 70 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat