18. srpna 2016

Nugátové kroužky

Na 25 kousků si připravíme: 250 g hladké mouky., 75 g cukru., balíček vanilkového cukru., 125 g másla., vejce., 100 g loupaných lískových oříšků., 150 g ořechového nugátu., 250 – 300 g čokoládové polevy., mouku na pomoučení válu pečicí fólii
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, másla nakrájeného na vločky a vejce uhněteme těsto. Zakryjeme je utěrkou a dáme asi na jednou hodinu do chladu. Mezitím nahrubo nasekáme lískové oříšky, opražíme je na pánvi bez tuku dozlatova a dáme vychladnout. Těsto položíme na pomoučený vál a rozválíme je na placku tenkou přibližně tři milimetry. Tvořítkem z placky vykrájíme kolečka o průměru asi 2,5 cm. Kroužky pak rozložíme na plech vyložený pečicí fólií. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., plyn stupeň 3) asi 8 až 10 minut. Potom vyjmeme a necháme vychladnout. Zbytky těsta spojíme dohromady, vyválíme, vykrájíme další kolečka a pečeme, dokud se těsto nevypotřebuje. V horké vodní lázni rozehřejeme nugát do hustého krému, všechny kroužky jím potřeme a slepíme po dvou. Horní kroužky posypeme lískovými oříšky a všechny přeneseme na chladné místo ztuhnout. V horké vodní lázni rozpustíme polevu, kroužky do ní krátce ponoříme, necháme okapat a uložíme je na kuchyňskou mřížku ztuhnout. Kroužky skladujeme v krabici v suchu a chladu.
Doba přípravy asi 2 hodiny (bez doby čekání)., kousek asi 840 kJ / 200 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat