5. srpna 2016

Košíčky plněné hroznovým vínem

160 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 120 g tuku, žloutek, vinné hrozny
Krém: 3 dl smetany, balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, žloutek, 60 g moučkového cukru, vanilinový cukr
Na vál prosijeme mouku a moučkový cukr, přidáme drobně nakrájený tuk, vše promneme, přidáme žloutek a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj silný váleček, nakrájíme jej na 20 kousků, které vtlačíme do kovových formiček na košíčky. Necháme je v chladnu odležet. Upečeme v horké troubě do růžova a před podáváním naplníme krémem a poklademe bobulemi hroznového vína.
Krém: Smetanu, pudinkový prášek, žloutek a cukr rozmícháme, za stálého míchání uvedeme do varu, povaříme 1-2 minuty a za častého míchání vychladíme. Do chladného krému vmícháme vanilinový cukr. 

Žádné komentáře:

Okomentovat