5. srpna 2016

Oříškové laskonky

5 bílků., 170 g moučkového cukru., 60 g polohrubé mouky., 100 jader lískových oříšků., 60 g másla nebo rostlinného tuku., tuk na vymazání plechu
Oříškový krém – 3 dl mléka., balíček pudinkového prášku s oříškovou nebo vanilkovou příchutí., 200 g másla nebo rostlinného tuku., 200 g moučkového cukru., 50 g nastrouhaných jader lískových oříšků
Do pevně ušlehaného sněhu z bílků zašleháme cukr, mouku, jemně nastrouhaná jádra a ořechů a nakonec velmi opatrně přilijeme rozehřátý a vychladlý tuk. Těsto klademe lžící na tukem dobře vymazaný plech, rozetřeme na placičky a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Vychladlé placičky spojíme oříškovým krémem.
Oříškový krém – Pudingový prášek rozmíchame v mléce, za stáleho míchání přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Po vychladnutí vložíme do šlehače, přidáme změklý tuk, cukr, nastrouhané oříšky a nešleháme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat