5. srpna 2016

Větrníky z odpalovaného těsta

Suroviny: 1/4 l vody, špetka soli, 100 g másla, 200 g hrubé mouky, 5 vajec, tuk na pomazání a mouka na vysypání plechu, 1 balíček vanilkového cukru, moučkový cukr na posypání.
Náplň: 1/4 l šlehačky, 150 g čokolády
Postup: Ve vodě rozpustíme sůl a tuk a zahříváme až k bodu varu. Jakmile se začíná vařit, vsypeme mouku a za stálého míchání na kraji plotny nebo na menším plameni propaříme husté, hladké a lesklé těsto. Sejmeme z tepla a dobře mícháme, až těsto prochladne. Pak do něj vetřeme jedno vejce po druhém. Z hladkého těsta stříkáme trubičkou na sníh na pomaštěný a moukou vysypaný plech větší bochánky a dáme je do dobře vyhřáté trouby. Po několika minutách oheň zmírníme a bochánky zvolna dopékáme. Vychladlé rozkrojíme a plníme čokoládovou šlehačkou. Cukrářským sáčkem ji nastříkáme do spodních částí větrníků, přikryjeme vršky a posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Příprava náplně: Čokoládu rozlámeme na menší kousky do hrnečku a nahřejeme ve vodní lázni. Pak ji zředíme šlehačkou, mícháme a zvolna zahříváme. Připravenou hmotu vychladíme. Před plněním větrníků ji našleháme ve šlehači a podle chuti přisladíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat