Pro 4 osoby si připravíme: 500 g kuřecího masa., mrkev., stonek řapíkatého celeru či kousek kořenového., malou petržel., malou červenou cibuli., sůl., 3 kuličky pepře., kostku kuřecího bujonu., 150 g žampionů., 50 g másla nebo hery
Do asi 1,5 l vody vložíme očištěnou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme kuřecí maso a pepř a vaříme do změknutí. Maso, zeleninu i pepř vyjmeme a po zchladnutí rozkrájíme na stejnoměrné kostičky. Do vývaru vložíme bujonovou kostku a dobře ji rozmícháme. Rozkrájené maso a zeleninu dáme zpět do vývaru. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvičce rozpustíme máslo, žampiony na něm orestujeme a dáme do polévky. Jako vložku do polévky těsně před podáváním dáme omeletové šnečky.
Doba přípravy přibližně hodina., porce asi 1510 kJ / 360 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat