Na 60 kousků: 100 g oříškového krokantu., 50 g moučkového cukru., 200 g marcipánu., 3 lžíce likéru Mozart., ½ lžičky skořice., 150 g hořké čokoládové polevy
Krokant rozdrtíme dřevěným válečkem na nudle nebo rozdrobíme pomočí dřevěné paličky na maso. Moučkový cukr prosijeme do mísy a smícháme s marcipánem, likérem, rozdrobeným krokantem a skořicí, čímž musí vzniknout hladká směs. Mezi dvěma fóliemi vyválíme z hmoty plát o síle zhruba 1 cm, z něhož vykrájíme tyčinky o rozměru asi 4 x 1 cm. Čokoládovou polevu rozkrájíme ostrým nožem nadrobno, vložíme do misky a zvolna ji rozpustíme v horké vodní lázni. Třetinu z plochy tyčinky vždy opatrně ponoříme do misky s čokoládovou polevou a necháme na pergamenovém papíru ztuhnout na kuchyňskou mřížku.
Příprava cca 30 minut., kousek cca 45 kalorií.
Žádné komentáře:
Okomentovat