Na 35 kousků: 100 g koktejlových třešní., třešňovice., 200 g nugátu., 50 g kokosového tuku., 2 lžíce oříškového smetanového likéru., 35 papírových košíčků., 50 g pistácií
Třešně rozpůlíme. Poloviční množství (50 g) zalijeme třešňovicí, aby byly úplně potopené. Třešně takto ponecháme minimálně 8 hodin (nejlépe přes noc). Nugát rozpustíme. Do rozpuštěné hmoty vmícháme kokosový tuk a dvě polévkové lžíce oříškového likéru do každého košíčku položíme jednu půlku třešně. Ještě teplou nugátovou směsí naplníme zdobicí sáček s malou hubičkou a hmotou zalijeme jednotlivé košíčky s třešněmi. Povrch pralinek posypeme zbývajícími sekanými třešněmi. Oloupané pistácie nasekáme najemno. Na chladném místě, ale ne v chladničce, necháme ztuhnout.
Příprava cca 30 minut., aromatizování cca 8 hodin., chlazení cca 2 hodiny., kousek cca 45 kalorií.
Žádné komentáře:
Okomentovat