18. srpna 2016

Mozartovy kuličky - vanočni cukrovi

Na 36 kousků si připravíme: 250 g moučkového cukru., lžíci citronové šťávy., kůru z chemicky neošetřeného citronu., 250 g lískových oříšků., bílek., 150 g čokolády na vaření
Lískové oříšky opražíme na suché pánvi, zabalíme je do utěrky a mnutím odstraníme slupky. Potom oříšky umeleme nebo najemno nastrouháme. Cukr, bílek a citronovou kůru i šťávu utřeme do pěny a přidáme do ní přibližně 2/3 mletých oříšků zpracujeme hmotu a uděláme z ní 36 kuliček. Polovinu kuliček namočíme v rozpuštěné čokoládě na vaření (nebo obalíme ve strouhané). Druhou část potom obalíme ve zbylých mletých lískových oříšcích. Bonbony necháme 2 až 3 dny sušit.
Doba přípravy asi 60 minut., kousek asi 410 kJ / 95 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat